ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δικαστική απόφαση σταθμός: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Βοήθεια στο Σπίτι: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έκρινε δικαστήριο στο Κιλκίς Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο του Κιλκίς απέρριψε προσφυγή εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κρίνοντας με προσωρινή απόφαση ότι είναι συνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης του Δήμου Παιονίας για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας σύμφωνα με το τοπικό eidiseis.gr ότι «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

»Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα πρόνοιας στο οποίο εργάζεται.

Στην προσφυγή της η υπάλληλος επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του νόμου την οποία και απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ