Βέλγιο: Εθελοντής ντυμένος «Άγιος Βασίλης» κατηγορείται ότι μόλυνε με κορωνοϊό 75 άτομα σε γηροκομείο

Βέλγιο: Εθελοντής ντυμένος «Άγιος Βασίλης» κατηγορείται ότι μόλυνε με κορωνοϊό 75 άτομα σε γηροκομείο Facebook Twitter
nieuwsblad.be
0

Ένας εθελοντής ντυμένος «Άγιος Βασίλης» φέρεται να μόλυνε με κορωνοϊό 75 άτομα σε οίκο ευγηρίας στο Βέλγιο.

Αν και η επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του «Άγιου Βασίλη» και των βοηθών του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους τροφίμους ενός γηροκομείου κοντά στην Αμβέρσα, τελικά δεν ήταν τόσο ευχάριστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εθελοντής κατηγορείται ως υπερμεταδότης του κορωνοϊού σε 61 τροφίμους και 14 μέλη του προσωπικού.

Τρεις μέρες μετά την επίσκεψή του στον οίκο ευγηρίας, ο «Αϊ-Βασίλης» νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αναγκάζοντας τις υγειονομικές Αρχές να υποβάλουν όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό σε διαγνωστικές εξετάσεις.

«Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άνδρα που υποδύθηκε τον Αϊ-Βασίλη, όσο και γι' αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βιμ Κάγιερς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρόφιμοι δεν φορούσαν μάσκες και ότι ο εθελοντής δεν τηρούσε τις αναγκαίες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους. Ο δήμαρχος κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση τους υπευθύνους του γηροκομείου, οι οποίοι προσπαθούν τώρα με τη βοήθεια των Αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και του κυβερνήτη της Αμβέρσας να θέσουν υπό έλεγχο το ξέσπασμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ