Βασίλης Τσιάρτας: Καταδικάστηκε για τρανσφοβική ανάρτηση- Πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου

Βασίλης Τσιάρτας: Καταδικάστηκε για τρανφοβική ανάρτηση- Φυλάκιση 10 μηνών και ποινή 5.000 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.:EUROKINISSI
0

To Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Βασίλη Τσιάρτα σε φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017.

Την μήνυση είχε υποβάλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, ενώ με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Η καταδίκη του πρώην ποδοσφαιριστή αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, πως: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ.: Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους, να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Μετά την πρώτη απαράδεκτη ανάρτηση και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, είχε επανέλθει με νέα δήλωση.

Ακολουθεί η δεύτερη ανάρτηση (διατηρείται η ορθογραφία): «Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου κ μου λένε τι πρόβλημα εχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια εχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να εχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα κ το σέβομαι απόλυτα. Για μένα ομως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε αλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το οτι θέλουν να εχουν κ παιδιά οπως επισης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδυκνείουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Βασίλης Τσιάρτας: Καταδικάστηκε για τρανφοβική ανάρτηση- Φυλάκιση 10 μηνών και ποινή 5.000 ευρώ Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ