Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πήρε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης, μετά από 75 ημέρες νοσηλείας λόγω κορωνοϊού. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική». Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ έχει υποκείμενο νόσημα εισήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου και χρειάστηκε άμεση διασωλήνωση. Στις 27 Σεπτεμβρίου αποσωληνώθηκε, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε ξανά.

 

Ο γιος του Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης, με αφορμή το σημερινό εξιτήριο του πατέρα του έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν είχε εμβολιαστεί, δεν θα είχαμε περάσει αυτή την περιπέτεια», ενώ πρόσθεσε πως ο Βασίλης Λεβέντης είχε τους φόβους του για να εμβολιαστεί γιατί αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

 

«Ο πατέρας μου είναι ανυπόμονος να πάει στο σπίτι, είναι καλά, έχει μεγάλη μυοσκελετική αδυναμία. Έχει καταπονηθεί πολύ ο οργανισμός του. Νοητικά είναι πολύ καλά. Το βιώσαμε πολύ δύσκολα όλο αυτό, χωρίς να ξέρουμε αν θα τα καταφέρει. Βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι, γιατί έχουμε μπροστά μας έναν Γολγοθά. Δεν ήταν στο κίνημα των αντιεμβολιαστών. Δεν είχε εμβολιαστεί γιατί δεν πρόλαβε και είχε φοβίες για τα υποκείμενα νοσήματα που είχε. Αν είχε εμβολιαστεί, δεν θα είχαμε περάσει αυτή την περιπέτεια. Εμφανίστηκε στεφανιαία νόσος στη διάρκεια της νοσηλείας του. Έμεινε 15 μέρες διασωληνωμένος και τις υπόλοιπες μέρες με τραχειοστομία», είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

 

Ο Μάριος Γεωργιάδης ευχαρίστησε επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνοντας ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιάσει και τον γιο του.

 

«Να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, όσους στάθηκαν δίπλα στον πατέρα μου. Χωρίς αυτούς, δεν θα ήταν στη ζωή. Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι κοντά του, δεν θα ήμουν εδώ να τον πάρω και να τον πάω στο σπίτι. Προτρέπω τον κόσμο να εμβολιαστεί, όχι για να μην νοσήσει, αλλά για να μην πεθάνει. Περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα να εμβολιάσω τον γιό μου που είναι 10 ετών», ανέφερε.