Βασιλακόπουλος: Να περιοριστούν οι ανεμβολίαστοι και να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Βασιλακόπουλος: Να περιοριστούν οι ανεμβολίαστοι και να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία Facebook Twitter
0

Κατηγορηματικός ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου εμφανίστηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα, πως αντί να κλείνει η χώρα, θα πρέπει να «κλείνονται» οι ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοϊού.

«100% πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου» ανέφερε χαρακατηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, καλώντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. και τους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους. «Δεν μπορεί μονίμως η κοινωνία να μη λειτουργεί, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά. Το σχολείο είναι κοινωνικοποίηση και το παιδί δεν μπορεί να κάθεται πίσω από το laptrop, επειδή ένας παππούς είναι ξεροκέφαλος και δεν εμβολιάζεται» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως αντί να κλείνει η χώρα πρέπει να «κλείνονται» περισσότερο οι ανεμβολίαστοι.

«Αντί να κλεινόμαστε όλοι οι υπόλοιποι για να προστατέψουμε τους ξεροκέφαλους συμπολίτες μας που δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να μπορούμε λειτουργούμε κανονικά στη ζωή μας, παίρνοντας τη λοίμωξη σαν απλό κρυολόγημα, κι αυτοί που είναι τελείως απροστάτευτοι να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητά τους για να προστατευτούν μέχρι να κάνουν το βήμα κοινής λογικής, να πάνε να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει άλλη λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι μάλλον πάμε σε αποκλιμάκωση της λοιμογόνου δύναμης του ιού.

«Όμως αυτό δεν πρέπει να μας δώσει το λάθος μήνυμα. Τώρα που ο ιός γίνεται λιγότερο επιθετικός, αν όλοι εμβολιαστούμε θα τον κερδίσουμε, αυτό είναι το σωστό μήνυμα που πρέπει να περάσει» είπε.

Εκτίμησε ότι η κορύφωση της Όμικρον θα έρθει το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου με βάση τα δεδομένα της Νότιας Αφρικής. Ωστόσο, υπενθύμισε παράλληλα ότι το βόρειο ημισφαίριο έχει χειμώνα, ενώ η Νότια Αφρική έμπαινε στο καλοκαίρι όταν εμφανίστηκε η Όμικρον.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ