Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν

Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν Facebook Twitter
1

Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον λόφο Φιλοπάππου βανδαλίζοντας εγκαταστάσεις στην Πνύκα, το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες, οι δράστες συμμετείχαν σε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας και κατευθύνθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει τη μπάρα για να περάσουν.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορά στη μπάρα και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα, που στεγάζουν την αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.

Εκεί, ξήλωσαν τη μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και στο φυλάκιο, πριν τραπούν σε φυγή. 

Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν Facebook Twitter

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

«Εκτιμούμε ότι σιγά - σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο "κράτος" και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία», καταλήγουν οι αρχαιοφύλακες. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ