Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν

Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν Facebook Twitter
1

Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον λόφο Φιλοπάππου βανδαλίζοντας εγκαταστάσεις στην Πνύκα, το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες, οι δράστες συμμετείχαν σε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας και κατευθύνθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει τη μπάρα για να περάσουν.

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορά στη μπάρα και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα, που στεγάζουν την αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.

Εκεί, ξήλωσαν τη μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και στο φυλάκιο, πριν τραπούν σε φυγή. 

Βανδάλισαν εγκαταστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας και εξαφανίστηκαν Facebook Twitter

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

«Εκτιμούμε ότι σιγά - σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο "κράτος" και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία», καταλήγουν οι αρχαιοφύλακες. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM
Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ελλάδα / Λέκκας για τους σεισμούς στην Εύβοια: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι η σεισμική συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη, με δονήσεις της τάξεως των 4 έως 5 Ρίχτερ να διαρκούν συνήθως τρεις έως πέντε ημέρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια