Αυξημένη ετοιμότητα στις ένοπλες δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου

Αυξημένη ετοιμότητα στις ένοπλες δυνάμεις σε νησιά του Αιγαίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Την ετοιμότητά τους αυξάνουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε νησιά του Αιγαίου μετά και τις τουρκικές υπερπτήσεις τα τελευταία 24ωρα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο του μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο εν μέσω διαβημάτων διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα για αυτές τις πρακτικές. 

Πηγή των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε πως μέσα σε μία και μόνο ημέρα η Άγκυρα προέβη σε περίπου 40 παραβιάσεις. «Ίσως λόγω Ουκρανίας πιστεύουν πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες», σχολίασε.

Την τουρκική προκλητικότητα κατήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την ομόλογό του πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν στο μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι ενημέρωσε και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η στάση των Τούρκων υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ενότητα του ΝΑΤΟ σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά υπονομεύει την πρόσφατη πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Κατά πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ