Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
8
Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα Facebook Twitter

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα εντός και εκτός συνόρων για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, με την χώρα να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό προσφύγων που φτάνουν εδώ.

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα Facebook Twitter

Απόδειξη οι σοκαριστικοί αριθμοί, που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγική Κρίσης, που κάνει λόγο για 33.320 πρόσφυγες αυτήν την ώρα στο έδαφος της Ελλάδας όταν κατά την ίδια πηγή η χωρητικότητα των δομών είναι 16.530 πρόσφυγες.

Από τους 33.320 πρόσφυγες οι 6.211 βρίσκονται στα νησιά με περισσότερους στη Λέσβο (3.550), στη Χίο (1.422) και στη Σάμο (489) ενώ στη ηπειρωτική χώρα φιλοξενούνται 27.109 άτομα.

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα Facebook Twitter

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμοι νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων. Οι τέσσερις από αυτούς θα κατασκευαστούν στην Αττική σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Άγιο Ανδρέα και Ελαιώνα, και οι υπόλοιποι σε Δράμα, Θερμοπύλες, Ήπειρο, Θεσσαλία, Λιτόχωρο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ήπειρο συγκεκριμένα βρίσκονται σε συντονισμό για τη λειτουργία εντός της εβδομάδας των τεσσάρων Κέντρων Φύλαξης- Φιλοξενίας Μεταναστών, τα οποία αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, να δημιουργηθούν άμεσα την περιοχή. Τα Κέντρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα δεχτούν 2000 πρόσφυγες και θα λειτουργήσουν σε διαφορετικά σημεία. Επισήμως, δεν έχουν ανακοινωθεί ποια θα είναι, όμως υπάρχουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, πως δεν θα στηθούν σκηνές αλλά θα χρησιμοποιηθούν στεγασμένοι χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα και άλλοτε μαθητικές εστίες ή οικοτροφεία.
Σημειώνεται πως για την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος προηγήθηκαν δύο ευρείες συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αυτά είναι τα 14 νέα hot spots που ανοίγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ελλάδα Facebook Twitter

"Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό" δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με τους πρόσφυγες που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για "καινούργια κατάσταση" της οποίας "το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία". "Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα" είπε ο κ. Μουζάλας στη χθεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε "πολύ προσωρινές", όπως μετ' επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Με τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης και με ελάχιστη βοήθεια, εξασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων. Είναι καθαρά θέμα χρόνου.Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε και θα καμαρώνουμε τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων, θα εισπράττουμε δε τα εύσημα από το εξωτερικό. Η καλή φιλοξενία τους μάλιστα, θα συμβάλλει στην αφομοίωσή τους από την ελληνική κοινωνία και θα αποτελέσει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.Είμαι αισιόδοξος.
Και για πάντα να μείνουνε οι άνθρωποι, η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη και ο κόσμος θα βγει κερδισμένος. Οι άνθρωποι προέρχονται από τη θρησκοληπτική και νυχτωμένη Ανατολή, μόνο καλό θα τους κάνει η αφομοίωσή τους εδώ. Και είναι ντροπή πια να φοβόμαστε ότι θα μας εξισλαμίσουν, 400 χρόνια με τούρκους συμβιώναμε.
Όπως έχουν αφομοιωθεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες? Κανείς δε φοβάται ότι θα μας εξισλαμίσουν, με τον ρυθμό όμως που γεννοβολάνε οι μουσουλμάνοι, η αλλαγή της ισορροπίας του πληθυσμού πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλοι, όπως Βρετανοί και Γερμανοί, λειτουργώντας προφρόνως, έχουν επιλέξει με την τσιμπίδα ποιους θα δεχτούν, τουλάχιστον στην αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, επιλέγοντας τους πιο μορφωμένους και καλοβαλμένους Σύριους, και αφήνοντας σε εμάς τους πιο αναξιοπαθούντες Αφγανούς, Πακιστανούς κλπ.Με αυτούς θα μείνουμε.
σε δεκα χρονια θα ειναι το πολυ το γελιο. Που κανεις δε θα ειχε ψηφισει συριζα και ολοι θα λενε "μα καλα μας ρωτησανε και μας φερανε ολα τα μοχαμετια εδω?" white flight μετα, αραβικα γκετο, ξυλοδαρμοι gay, εγκληματα τιμής σε κόρες και συζυγους και γενικα πολυ γελιο. ποπ κορν να εχουμε μονο.