Αυστρία:Στην κορυφή των κρατήσεων του Thomas Cook η Ελλάδα

Αυστρία:Στην κορυφή των κρατήσεων του Thomas Cook η Ελλάδα Facebook Twitter
1

Η κύρια φάση των κρατήσεων για τις διακοπές του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Μαγιόρκα, ως ο πλέον δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για εφέτος στις κρατήσεις από Αυστρία, του μεγάλου διεθνούς τουριστικού ομίλου «Thomas Cook», όπως τονίστηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση των προγραμμάτων του, στην αυστριακή πόλη Λιντς.

 

Όπως επισήμανε ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής Αυστρίας, της μητρικής εταιρείας «Thomas Cook», Ιωάννης Αφουκατούδης, η Ελλάδα προσφέρει κάθε είδος διακοπών, από τις ανέμελες διακοπές για δύο, μέχρι τις πλούσιες σε βιώματα διακοπές για την οικογένεια. Για τον λόγο αυτό, είναι κάθε καλοκαίρι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, καταλαμβάνοντας φέτος την κορυφή.

 

Πέραν της υπάρχουσας ευρείας προσφοράς του ομίλου για διακοπές στην Ελλάδα, ο Thomas Cook την επέκτεινε εφέτος το καλοκαίρι, με 34 νέα ξενοδοχεία σε οκτώ νησιά και στην στεριά, ενώ και εφέτος υπάρχει μία νέα έκδοση του δημοφιλούς καταλόγου «Η ποικιλία της Ελλάδας» με προσφορές σε 14 μικρότερους ελληνικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα στη Θάσο, στην Κάρπαθο, τη Σάμο και τη Λέσβο.

 

Η σημερινή ανακοίνωση από τον Thomas Cook για πέρασμα της Ελλάδας στην κορυφή των κρατήσεών του, για θερινές διακοπές από την Αυστρία, έρχεται να προστεθεί στη σειρά των διαπιστώσεων των ιθυνόντων της αυστριακής τουριστικής αγοράς, μέσα στους τελευταίους μήνες, για «επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών των Αυστριακών», ή «η Ελλάδα και πάλι στην πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός», ή «οι Αυστριακοί ανακαλύπτουν και πάλι την Ελλάδα ως δημοφιλέστερο προορισμό», κα, που καταγράφονται και ως τίτλοι σχετικών δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου.

 

Εξάλλου, ανταποκρινόμενες στη μεγαλύτερη ζήτηση, με την επάνοδο της Ελλάδας εδώ και δύο χρόνια ως κορυφαίου θερινού τουριστικού προορισμού των Αυστριακών, οι αυστριακές αερογραμμές (Austrian Airlines- AUA) ανακοίνωσαν πριν μερικές εβδομάδες την επέκταση του προγράμματος των πτήσεών τους προς ελληνικούς προορισμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο θερινό πρόγραμμα για το 2017, πλέον θα συνδέονται συχνότερα με πτήσεις των αυστριακών αερογραμμών οι προορισμοί: Ρόδος, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Χανιά, Αθήνα και Κως.

 

Σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων της AUA προς ελληνικούς προορισμούς αυξάνεται κατά 12 επιπλέον και συνολικά θα υπάρχουν 49 πτήσεις της την εβδομάδα προς 17 προορισμούς στην Ελλάδα.

 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως, μόλις πρόσφατα, ο μεγαλύτερος αυστριακός τουριστικός όμιλος, ο «TUI Austria», ανακοίνωσε ότι, όπως συνέβη κατά το περυσινό καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι και εφέτος ο «υπ’ αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός για τον όμιλο, με τις έως τώρα κρατήσεις για την Ελλάδα να έχουν αυξηθεί κατά ποσοστό άνω του 60 % σε σχέση με πέρυσι.

 

Η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός, κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,7 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ