Άρση μέτρων: Αναστέλλονται τα πιστοποιητικά, οι αλλαγές από 1η Μαΐου

Άρση μέτρων: Αναστολή των πιστοποιητικών, οι αλλαγές από 1η Μαΐου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επισημοποιήθηκε το επόμενο βήμα για την άρση των μέτρων- από την 1η Μαΐου- με σημαντικότερη αλλαγή εκείνη που αφορά τη χρήση των πιστοποιητικών για τον κορωνοϊό. 

Στη χθεσινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί εισηγήθηκαν ομόφωνα την αναστολή της χρήσης των πιστοποιητικών για τον κορωνοϊό, αλλά η μάσκα παραμένει στους εσωτερικούς χώρους. 

Η χθεσινή εισήγηση των ειδικών- που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση- πέρα από τα πιστοποιητικά αφορά και τη μείωση των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους. 

Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στο υπουργείο Υγείας:  

- Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

- Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

- 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

- 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Τι ισχύει για τις μάσκες 

Η επιτροπή έκανε ισχυρή σύσταση για τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν χρειάζονται μάσκες στους εξωτερικούς, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

«Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες εσωτερικά και τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους», συμπλήρωσε. 

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. 

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μάσκα μπορεί να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα, συμπλήρωσε, θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν αποφάσεις για τον Ιούνιο, παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ