«Απόπειρα πειρατείας» σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη

«Απόπειρα πειρατείας» σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη Facebook Twitter
0

Απόπειρα πειρατείας φέρεται να σημειώθηκε πάνω στο δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda, ελληνικής ιδιοκτησίας, στη Θάλασσα της Μάγχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λαθρεπιβάτες απείλησαν μέλη του πληρώματος.

Οι λαθρεπιβάτες φέρεται να ήρθαν στα χέρια με το πλήρωμα και να ανέλαβαν τον έλεγχο του πλοίου χωρίς όμως να ξέρουν να το κυβερνήσουν. Στήθηκε επιχείρηση των βρετανικών αρχών στην οποία συμμετείχαν και ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από το πλοίο, ενώ απαγορεύτηκε ο κατάπλους του δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι του Σάουθάμπτον. Επίσης υπηρεσίες που παρακολουθούν και καταγράφουν τους πλόες των πλοίων κατέγραψαν ασυνήθιστους ελιγμούς από το Nave Andromeda.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας «για την ταχύτατη και αποφασιστική δράση που ανέλαβαν, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όσων βρίσκονταν στο πλοίο». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας εκτοξεύτηκαν «λεκτικές απειλές» εναντίον του πληρώματος.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επτά λαθρεπιβάτες επιχείρησαν να βιαιοπραγήσουν κατά του πληρώματος όταν επιχειρήθηκε να τεθούν σε περιορισμό σε καμπίνες. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό συμβαίνει στη Μάγχη. Το Δεκέμβριο του 2018 ειδικές δυνάμεις του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, είχαν επέμβει και είχαν τερματίσει εντός λίγων λεπτών απόπειρα πειρατείας πλοίου από τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM