Aπομακρύνονται οι αρκούδες και οι λύκοι από τον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης

Aπομακρύνονται οι αρκούδες και οι λύκοι από τον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
4


Έπειτα από αγώνα αρκετών ετών οι προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της κοινωνίας των πολιτών που με 30.000 υπογραφές απαίτησε την απομάκρυνση των λύκων και των αρκούδων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, δικαιώθηκαν.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφασή του στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Απριλίου έκανε δεκτή την εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για τη μετατροπή του Ζωολογικού Κήπου σε πάρκο με οικόσιτα ζώα και τη μεταφορά των δύο λύκων και των δύο αρκούδων στα πρότυπα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές και το Νυμφαίο, αντίστοιχα.


Τα τέσσερα άγρια ζώα έπειτα από αρκετά χρόνια αιχμαλωσίας στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης θα μετακομίσουν στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκων και αρκούδων.


Η μεταφορά των ζώων θα γίνει σε συνεργασία με την Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Ήδη από το 2011 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καθώς και την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ είχαν καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα ζώα του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η τριετής έρευνα για τους ζωολογικούς κήπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διενήργησε το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για την Εξάλειψη της Αιχμαλωσίας των Άγριων Ζώων (ENDCAP) σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ο οποίος υλοποίησε την έρευνα στην Ελλάδα, απέδειξε ότι ζωολογικοί κήποι στη χώρα μας όπως και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης αποτυγχάνουν να διασφαλίσουν ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα άγρια ζώα που φιλοξενούν.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM