Αποφυλακίστηκε ο «καθηγητής φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών

Αποφυλακίστηκε ο «καθηγητής φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών Facebook Twitter
1

Αποφυλακίστηκαν, δέκα μήνες μετά την σύλληψή τους, οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Σερρών που κατηγορούνται ότι έπαιρναν φακελάκια από φοιτητές τους για να τους περνάνε στα μαθήματά.

Ο ένας καθηγητής του ΤΕΙ είχε κατηγορηθεί μάλιστα για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς φέρεται να «έκοβε» φοιτήτριες στο μάθημά του και στη συνέχεια ζητούσε ανταλλάγματα. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός φέρεται να ήταν εδώ και χρόνια γνωστός για τις μεθόδους του, καθώς είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό και το 2004.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018. Την είδηση της αποφυλάκισης του επιβεβαίωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του καθηγητή, Αλέξης Κούγιας.

Εκτός φυλακής είναι σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, κατά το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές. Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.

Οι φοιτητές καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων. Ο συγκεκριμένος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια