Τη στήριξη της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου μέσα από την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του, αποφάσισε η Βουλή με απόφαση του Νίκου Βούτση και μετά την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων των παιδιών ως την ηλικία των 25 ετών.

 

Ο 34χρονος σμηναγός που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση του Μιράζ κοντά στη Σκύρο αφήνει πίσω του και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει ετησίως ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

 

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Βουλής «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχεδόν όλοι αντέδρασαν το ίδιο μαθαίνοντας το μισθό του Μπαλταδώρου