Αποφασίστηκε - Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Αποφασίστηκε - Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου Facebook Twitter
12

Τη στήριξη της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου μέσα από την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του, αποφάσισε η Βουλή με απόφαση του Νίκου Βούτση και μετά την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων των παιδιών ως την ηλικία των 25 ετών.

Ο 34χρονος σμηναγός που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση του Μιράζ κοντά στη Σκύρο αφήνει πίσω του και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 8 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει ετησίως ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Βουλής «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχεδόν όλοι αντέδρασαν το ίδιο μαθαίνοντας το μισθό του Μπαλταδώρου

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Kανονικά, οι οικογένειες εργαζόμενων στο στρατό και στα σώματα ασφαλέιας που σκοτώθηκαν σε ώρα υπηρεσίας, δεδομένης της επικινδυνότητας της δουλειάς τους, πρέπει να συνεχίζουν να λαμβάνουν το μισθό του εκλιπόντος, με τη βαθμολογική εξέλιξη κλπ, μέχρις ότου αυτός κανονικά θα συνταξιοδοτούνταν. Η σύνταξη χηρείας είναι κοροιδία, τα άλλα ελεημοσύνες. Να βγεί ΦΕΚ να το ρυθμιζει αυτό για όλους τους εργαζόμενους σε αυτά τα σώματα, κι όχι κατά περίπτωση. Και φυσικά ο Σϋριζα μπορεί να το κάνει τώρα, δεν θα διαφωνήσει σχεδόν κανένα κόμμα.
Τραγικος ο θανατος ενος νεου γονιου, ανεξαρτητα αν ηταν σμηναγος, ηρωας, φουκαρας πωλητης η μοδιστρα.Ομως τι δουλεια εχει η βουλη με το θεμα; Δεν υπαρχουν κοινωνικες ασφαλησεις που καλυπτουν τραγικα γεγονοτα οπως αυτο; Τι σημαινει, "η βουλη υιοθετει" τα παιδια του σμηναγου, οτι η ασφαλεια των πολιτων γινεται κατ εξαιρεση;
ηλιθιοι πολιτικοι.τα παιδια του παροντος νεκρου θα τυχουν αυτης της βοηθειας.Του επομενου;Και αν δεν ειναι πιλοτος και ειναι κατι αλλο;Τι θα κανετε τοτε;
Μέχρι να γίνει και το παιδί των 6 ετών 25 = 19 χρόνια19(έτη)x18.000(ανά έτος)= 342.000€ για όλα τα έξοδα των παιδιών μέχρι τα 25.Απαξιωτικά χαμηλή αποζημίωση. Ειδικά όταν αυτό το άτομο θυσιάστηκε υπερασπίζοντας το δημόσιο.Ο Τσίπρας αμοίβεται με 85.000€ ετησίως και σε 4 χρόνια που θα έχει τελειώσει η πρωθυπουργική του θέση θα έχει λάβει όσα αποζημιώθηκαν τα παιδιά σε 19 χρόνια.Αίσχος !!!!!
Εάν δεν έδινε τίποτα η Βουλή,η super league θα έβραζε ο τόπος από αρνητικά σχόλια,ύβρεις και ανάθεμα και θα το καταλάβαινα. Τώρα όμως δε το καταλαβαίνω. Στέκεται σε κάποιο επίπεδο ο πολιτικός κόσμος όποιος κι αν είναι αυτός δεξιός αριστερός δε με ενδιαφέρει.Τα χρήματα πίσω το πατέρα αυτών των παιδιών δε θα τον φέρουν πίσω αλλά μη μηδενιζουμε τα πάντα.Μακαρι οι πολιτικοί μας να αποφάσιζαν για τα πάντα τόσο εύκολα ενωμένοι.συλληπητηρια στην οικογένεια.
Συγγνώμη αλλά θεωρείτε λίγα τα λεφτά που δικαίως θα δίδονται στην οικογένεια? Ας είμαστε αντικειμενικοί. Κράξιμο σε πολιτικούς όταν πρέπει. Σαυτήν τη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα απολύτως αρνητικό να πούμε. Με βάση απόφαση Ολομέλειας Βουλής του 2010 υπάρχει αυτή η δυνατότητα και μόλις εγκρίθηκε σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής. Και στήριξη θα έχουν και δεν γίνανε περίεργες δηλώσεις από αξιωματούχους. Και επειδή δεν θεωρείται αυτονόητη σε μας η εφαρμογή και δη γρήγορη αποφάσεων λέω μπράβο.Λυπάμαι αλλά βλέπω και μερικούς σχολιαστές στο ιντερνετ και σόσιαλ μίντια που φωνάζουν ότι είναι λίγα τα χρήματα, σιγα τα λεφτά όταν έχεις 2 παιδιά κτλπ. Ε λοιπόν όχι, αυτό παραπάει! Είναι προκλητικότατα σχόλια για όλους τους Έλληνες που τα βγάζουν πέρα με πολύ λιγότερα χρήματα! Για 2 παιδιά προβλέπονται από την Βουλή 18.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή 1500 ευρώ τον μήνα εως την ενηλικίωση των παιδιών ή τα 25 έτη τους εαν σπουδάσουν ΣΥΝ την σύνταξη χηρείας που θα πάρει η μητέρα τους και μάλιστα όχι 3-4 εκατοστάρικα αλλά αρκετά παραπάνω διότι ο αιχμηρός Νόμος Κατρούγκαλου περιέχει και κάποιες εξαιρέσεις με σωστούς όρους όπως το ότι εαν ο/η ένστολος σύζυγος πέσει ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ τότε εξακολουθεί ναναι με τον παλιό νόμο και άρα ή τα 2/3 ή όσο ήταν ο βασικός μισθός του πιλότου θα παίρνει (ενώ και έκαστο τέκνο θα παίρνει το 10% αυτού επίσης). Συν του ότι ίσως εργάζεται και η ίδια.Σορρυ αλλά δεν φτάνουν αυτά? Τα 2/3 των Ελλήνων πάντως σίγουρα δεν παίρνουν πάνω από 2000 το μήνα. Δες και αυτό το λινκ για το τι ορίζεται νομικά αν δεν πιστευεις:https://thetikosaeras.blogspot.com/2018/04/blog-post_13.html?spref=fbΚαλή δύναμη στην οικογένεια εύχομαι διότι όσα λεφτά και αν πάρουν για μια καλή ζωή, η απώλεια πατέρα/συζύγου δεν αναπληρώνεται. ΥΓ: Δεν "καταξοδευτηκαν". Μία δίκαιη και σωστή απόφαση πήραν οι Βουλευτές και μπράβο. Τα χρήματα είναι όλων των Ελλήνων καθώς είναι δημόσια χρήματα. ΥΓ2: Αξιέπαινη και η κίνηση της Superleague να δώσει 100.000 ευρώ στην οικογένεια.