Και παραδόξως, δεν είναι λόγω της απαγόρευσης καπνίσματος. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το άγχος για το αν θα βγει το άλογό σου μέσα στην τριάδα, αν θα βγει ο αριθμός του κίνο την σωστή στιγμή και αν θα μπει το γκολ πριν από το 30' σηκώνει περισσότερα τσιγάρα από ότι μια βραδιά σε κάποιο μπαρ / εστιατόριο.

Παρ' όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες πρακτορείων διαμαρτύρονται για την αύξηση του φόρου στα κέρδη των παικτών. Και αυτό γιατί στατιστικά, τα περισσότερα κέρδη ξαναπαίζονται με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος τζίρος και άρα μεγαλύτερη προμήθεια. Οι πράκτορες φοβούνται πως η αύξηση της φορολογίας όχι μόνο θα μειώσει τον συνολικό τζίρο αλλά θα σπρώξει ακόμα περισσότερους στις online εταιρίες που παρέχουν και αφορολόγητα κέρδη, και ευνοϊκότερους όρους στοιχηματισμού.

Το υπουργείο οικονομικών δηλώνει πως η φορολογία αυτή θα ισχύει και για τα κέρδη από τις online εταιρίες, οι ίδιες οι εταιρίες όμως λένε πως δεν πρόκειται να πληρώσουν κανένα φόρο αν δεν τους δωθεί πρώτα άδεια να δραστηριοποιηθούν και στην Ελλάδα. Η απεργία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Όπως λέει και ο Brad Pitt στην ταινία "Joe Black", δύο πράγματα είναι τα μόνα σίγουρα στη ζωή. Ο θάνατος και οι φόροι.