Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων και του απεργιακού κλοιού που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ αργότερα έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος κόσμου.

 

Το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας» για χάρη «μιας ελίτ επιχειρηματιών».

 

«Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας ότι ο κόσμος της εργασίας «θα δώσει πολύ σύντομα ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

 

«Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων», τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι τον τελικό λόγο πλέον έχουν «οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια».

 

Το εργασιακό νομοσχέδιο «μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Εμείς ανοίγουμε ένα νέο δρόμο, το δρόμο της νέας αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».