Ανύπαρκτη η επικοινωνία ΓΑΔΑ - Πυροσβεστικής τις ώρες της φονικής πυρκαγιάς

Ανύπαρκτη η επικοινωνία ΓΑΔΑ - Πυροσβεστικής τις ώρες της φονικής πυρκαγιάς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επικοινωνία της ΓΑΔΑ με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν ανύπαρκτη, τη νύχτα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Στο κεντρικό άρθρο της με τίτλο «Η Αστυνομία καλούσε, η Πυροσβεστική σιωπούσε», η εφημερίδα αναφέρει πως οι κλήσεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, έμειναν χωρίς απάντηση τη μοιραία νύχτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται επίσημα έγγραφα, το βράδυ τη 23ης Ιουλίου αστυνομικοί της ΓΑΔΑ καλούσαν και στα πέντε τηλέφωνα του συντονιστικού στο Χαλάνδρι, αλλά δεν απαντούσε κανείς. 

«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο» αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο το οποίο αναμένεται να σταλεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών που συμμετέχει στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά.

Μάλιστα σε υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται ότι η μοναδική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπηρεσίες, επιτεύχθηκε όταν ένας στέλεχος της Πυροσβεστικής τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα στο Νέο Βουτζά.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας είχε καταγγείλλει ότι η Πυροσβεστική δεν είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς «ούτε για την επικινδυνότητα, ούτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς», μέχρι που στις 18:18, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Κυανής Ακτής. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ