Ανησυχία στο Μαξίμου για τις εικόνες συνωστισμού: «Έρχονται πιο αυστηροί έλεγχοι»

Η κυβέρνηση προειδοποιεί για τη μη τήρηση των μέτρων: «Δεν τελείωσε η πανδημία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι» Facebook Twitter
0

«Καμπανάκι» πως η πανδημία της covid-19 δεν έχει τελειώσει κρούουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, έπειτα από τις εικόνες χαλάρωσης που παρατηρήθηκαν από την περασμένη Παρασκευή στην τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η έντονη κινητικότητα, και κυρίως η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των μετακινήσεων του Πάσχα αρκετά νησιά «κοκκίνισαν» και βρίσκονται σε πολύ αυξημένο επίπεδο επιδημιολογικού φορτίου.
 

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν πρέπει να φέρει εφησυχασμό, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στην κοινωνία και μπορεί να υπάρξει διασπορά.

Εντατικοποίηση των ελέγχων και πρόστιμα όπου δεν τηρούνται τα μέτρα

Όπως διευκρινίζουν κυβερνητικά στελέχη, η ανάγκη των πολιτών να βγουν από το σπίτι, να πάνε για ψώνια, για φαγητό έξω, να κάνουν μία εκδρομή στο εξοχικό ή σε κάποιο κοντινό προορισμό σχηματίζουν μία εικόνα πως για κάποιους η πανδημία τελείωσε με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Η  συμπεριφορά χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων «εγκυμονεί» κινδύνους, με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα παραμείνει σε επιφυλακή προκειμένου να διαφυλάξουν ότι θα τηρούνται τα μέτρα.

Λόγω της καταγραφής υψηλών ποσοστών παραβατικότητας στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμα ελέγχων και προχωρούν σε οριζόντιους σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο τις περιοχές και τις επιχειρήσεις αυτές που δεν τηρούν τους ειδικούς όρους λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους (εργασία, καταστήματα, υπηρεσίες κλπ), σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο αυτοκίνητο. Αντιστοίχως παραμένει σε ισχύ και το ωράριο περιορισμού των μετακινήσεων από τις 00:30 έως τις 5:00.

Να αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι ειδικοί εκφράζοντας ανησυχία για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού,. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας προκειμένου αποφευχθούν τοπικά lockdown, όπως στην περίπτωση της Καλύμνο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ