Ανησυχία για την οσμή «φυσικού αερίου» στην Αθήνα- Ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής

Ανησυχία για την οσμή αερίου στην Αθήνα - Ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας έχουν αναφέρει από την Τρίτη ότι έχουν παρατηρήσει μια έντονη οσμή, που μοιάζει με του φυσικού αερίου στην ατμόσφαιρα. 

Φοβούμενοι μάλιστα, ορισμένοι κάτοικοι του κέντρου κάλεσαν την πυροσβεστική για την έντονη μυρωδιά φυσικού αερίου. 

Περιβαλλοντολόγος που μίλησε χθες στον Alpha υποστήριξε ότι η οσμή πιθανότατα να συνδέεται με ρύπους που λόγω των καιρικών συνθηκών εγκλωβίζονται στην ατμόσφαιρα, φαινόμενο που λέγεται «θερμοκρασιακή αντιστροφή».

Λίγες ώρες αργότερα, χθες, η ΕΔΑ Αττικής εξέδωσε μια πρώτη ανακοίνωση στην οποία επισήμαινε τα εξής:

«Σε συνέχεια αναφορών που δέχθηκε το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας για οσμή σε περιοχές του Ν. Αττικής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ενημερώνει ότι, από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνεται ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Η τελική ανακοίνωση της ΕΔΑ Αττικής για την οσμή αερίου

Με την τελευταία της ανακοίνωση για το φαινόμενο της οσμής αερίου η ΕΔΑ Αττικής υπογραμμίζει ότι η μυρωδιά δεν συνδέεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, δίχως όμως να δίνονται άλλες απαντήσεις για τα αίτια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), σχετικά με τη λήψη αναφορών στις 16/05/2023 για οσμή σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η Εταιρεία ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η οσμή δε σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ