Ανακοίνωση για την δωρεά 600.000 δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Το «ευχαριστώ» στον 92χρονο Θανάση Παλαιολόγου

Ανακοίνωση για την δωρεά 600.000 δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Το «ευχαριστώ» στον 92χρονο Θανάση Παλαιολόγου Facebook Twitter
Το ποσό των 600.000 δολαρίων δώρισε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ένας 92χρονος άνδρας από τη Λέσβο
0

Είναι επίσημη πλέον η τεράστια δωρεά των 600.000 δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τον 92χρονο Θανάση Παλαιολόγου, μετανάστη από το χωριό Νάπη της Λέσβου στην Αμερική.

Με ανακοίνωση της σήμερα προς τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του ιδρύματος, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη κάνει επίσημα γνωστή τη δωρεά προς το ίδρυμα από τον Θανάση Παλαιολόγου.

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τον ευπατρίδη κ. Αθανάσιο Παλαιολόγου, ο οποίος δώρισε το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και φοιτητριών» αναφέρει.

Ο κ. Παλαιολόγου επισκέφθηκε χθες Τετάρτη, 10 Ιουλίου, το κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου στη Μυτιλήνη, όπου και συναντήθηκε με την πρύτανη καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη και υπέγραψε το σχετικό έγγραφο της δωρεάς, παρουσία και του αντιπρύτανη καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου και της Αντιπρυτάνεως καθηγήτριας Έλενας Θεοδωροπούλου.

«Με την πράξη του αυτή ο κ. Παλαιολόγου αποδεικνύει ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινότητα δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων. Παράλληλα, με το παράδειγμά του αναδεικνύεται ως σύμβολο της αγάπης και της ενεργής υποστήριξης των νησιωτών του Αιγαίου στο Πανεπιστήμιό τους, μια αγάπη και μια υποστήριξη που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βιώνει καθημερινά, ακόμα και όταν δεν απολαμβάνει επαρκούς στήριξης από τους πολιτειακούς φορείς, όπως συμβαίνει ενίοτε» σημειώνει με δήλωση της η κ. Βιτζιλάκη.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη, με καημό για τη στήριξη της εκπαίδευσης που εκείνος δεν είχε, ο «κυρ Θανάσης» ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου και συγκέντρωσε εργαζόμενος μεγάλα χρηματικά ποσά. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη όπου και ζει, ήδη στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη Μυτιλήνης χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου όπου στεγάζεται. Η πρόταση δωρεάς του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ