ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00 - Για το τέλος της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00 - Για το τέλος της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας θα ανακοινώσει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μετά και την σχετική εισήγηση που αναμένεται να κάνει η επιτροπή των ειδικών.

Οι ειδικοί τείνουν προς την κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από το Σαββατοκύριακο, λαμβάνοντας υπόψιν τους και το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα σημεία όπου επικρατεί συγχρωτισμός. Μεταξύ αυτών εμπορικοί δρόμοι και στάσεις λεωφορείων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει σε συναυλιακούς χώρους, θέατρα και θερινούς κινηματογράφους και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Επίσης, θα παραμείνει υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα νοσοκομεία, σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας» ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο αναφέρει πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ