Ανάβυσσος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκια στο Μαύρο Λιθάρι

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ Facebook Twitter
Φώκια σε βράχο / Unsplash
0

Η εταιρεία για τη μελέτη και την προστασία της μεσογειακής φώκιας (MOm Greece) γνωστοποίησε πως ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ, την προηγούμενη Πέμπτη (4/12), εντόπισαν νεκρή μία φώκια στην περιοχή του Μαύρου Λιθαρίου, στην Ανάβυσσο.

Η MOm Greece, στην ίδια ανακοίνωση για το συμβάν στην Ανάβυσσο, ανέφερε πως μετά τη σχετική αυτοψία και τη δειγματοληψία, διαπίστωσε πως η φώκια – ένα ενήλικο αρσενικό άτομο – είχε πέσει θύμα ηθελημένης θανάτωσης με χρήση κυνηγετικού όπλου.

«Μετά τις απαραίτητες μετρήσεις και τη συλλογή υλικού, κατατέθηκε άμεσα σχετική αναφορά στο αρμόδιο για την περιοχή Λιμεναρχείο Παλαιάς Φώκαιας, συνοδευόμενη από όλα τα ευρήματα της αυτοψίας» περιέγραψε η εταιρείες για τις ενέργειες, στις οποίες προέβη μετά το περιστατικό στην Ανάβυσσο.

Ανάβυσσος: Η καταγγελία της MOm Greece για το συμβάν με τη φώκια

«Μια εξαιρετικά θλιβερή εικόνα αντίκρισαν τα μέλη της MOm την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ εντόπισαν μια νεκρή μεσογειακή φώκια στη περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου και ενημέρωσαν άμεσα την οργάνωσή μας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αττική εκείνη την ημέρα, η ομάδα της MOm προσέγγισε άμεσα το σημείο για αυτοψία και δειγματοληψία. Με βαθιά μας λύπη διαπιστώσαμε ότι η φώκια – ένα ενήλικο αρσενικό άτομο – είχε πέσει θύμα ηθελημένης θανάτωσης με χρήση κυνηγετικού όπλου. Μια εγκληματική πράξη που στέρησε από το ζώο το δικαίωμα να κολυμπάει ελεύθερο στις θάλασσες του Αργοσαρωνικού.

Μετά τις απαραίτητες μετρήσεις και τη συλλογή υλικού, κατατέθηκε άμεσα σχετική αναφορά στο αρμόδιο για την περιοχή Λιμεναρχείο Παλαιάς Φώκαιας, συνοδευόμενη από όλα τα ευρήματα της αυτοψίας.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς, το περιστατικό αυτό αφήνει μια πικρή γεύση αλλά και μια δυνατή υπενθύμιση:

Η προστασία της άγριας ζωής δεν είναι μόνο δουλειά των ειδικών. Είναι ευθύνη όλων μας.

Τέτοιες ενέργειες – έστω και από μια θλιβερή μειοψηφία – προσβάλλουν το σύνολο της κοινωνίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ για την άμεση αναφορά και τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της νεκροψίας καθώς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ