Αλλαγές στον Κοινωνικό Τουρισμό: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αλλαγές στον Κοινωνικό Τουρισμό: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Θέμα χρόνου είναι το «άνοιγμα» της πλατφόρμας για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, να υπογραμμίζει πως «όλα θα γίνουν διαδικτυακά».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για την σεζόν είναι ενισχυμένο καθώς οι δικαιούχοι υπερδιπλασιάστηκαν, είναι πλέον 300.000 από 140.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ το μόνο που απομένει για να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων είναι το σχετικό ΦΕΚ.

  

«Αναμένουμε μέρα με τη μέρα να το λάβουμε, είναι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα. Με την ανακοίνωση εκκίνησης της υποβολής αιτήσεων θα δώσουμε στους πολίτες όλες τις αναγκαίες ημερομηνίες, όπως το διάστημα που θα έχουν δυνατότητα ένστασης».

Ο ίδιος εκτιμά ότι με το ενισχυμένο πρόγραμμα θα καλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα της ζήτησης. «Θα είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά».


Επιδότηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 

Για πρώτη φορά θα επιδοτηθούν φέτος και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. «Οι ακτοπλοϊκές έχουν την πολιτική τους, γι' αυτό καταλήξαμε σε αυτό το πλαίσιο. Θα εφαρμόσουμε τον κανόνα του 1/3. Δηλαδή, οι δικαιούχοι ενήλικες θα πληρώνουν το 33% του κανονικού ναύλου. Την έκπτωση θα επιμεριστούν οι ακτοπλοϊκές (33%) και ο ΟΑΕΔ (33%)».

Τα δέκα βασικά σημεία του προγράμματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, τα 10 βασικά σημεία του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020 – 2021 είναι τα εξής:

- Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.

- Υπερδιπλασιάζονται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από 140.000 σε 300.000, οι οποίοι θα λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

- Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στην νησιωτική Ελλάδα, στα νησιά μας καθώς μέχρι τώρα επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

- Αυξάνεται η συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και παράλληλα μειώνεται η συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

- Αυξάνεται η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.

- Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά, το νομό του Έβρου.


- Αυξάνεται κατά 20% τη μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.

- Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.

- Δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτουμε πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ

- Παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το υφιστάμενο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομείνασες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές, ενώ το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου.

Με πληροφορίες από iefimerida

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ