Αλλαγές στο ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ

Αλλαγές στο ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ Facebook Twitter
2

Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με στόχο με στόχο να αντιμετωπιστούν πρακτικά προβλήματα, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Πρόκειται για την προσθήκη μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα), αλλά και τη δυνατότητα πλέον φόρτισης και των απρόσωπων καρτών μέσω διαδικτύου και έξυπνων κινητών, υπηρεσία που παρέχονταν μόνο για τις προσωποποιημένες κάρτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς ορισμένα από τα ΑΜΕΚ θα τοποθετηθούν εκτός από σταθμούς του μετρό και σε σταθμούς του Τραμ, όπου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις. Η αύξηση του αριθμού των ΑΜΕΚ θα περιορίσει το χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών, επομένως και την αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης ή φόρτισης εισιτηρίων. Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Επιπλέον, θα μπορούν και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC, αποφεύγοντας τυχόν αναμονές σε εκδοτήρια ή ΑΜΕΚ. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει σήμερα μόνο για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών. Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών. Επιδίωξη του ΟΑΣΑ είναι η χρήση καρτών ATHENA CARD να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στο επιβατικό κοινό.

Τέλος, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ ΡΩΓΜΕΣ ΚΤΙΡΙΑ

Ελλάδα / Ανησυχούν οι κάτοικοι στην Κυψέλη: Έκθεση του ΤΕΕ για ζημιές σε 14 κτίρια

Κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το εάν είναι ασφαλές να παραμένουν στα σπίτια τους και για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία της αποκατάστασης
THE LIFO TEAM
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑ

Ελλάδα / Θάνατος Μαζωνάκη: Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό της γιατρού - Εξετάζεται ενδεχόμενος θανατηφόρος συνδυασμός ουσιών

Οι αναζητήσεις της γιατρού στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η ομαδική συνομιλία υπαλλήλων του ιατρείου και τα πρώτα αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όλα καλά και χρήσιμα αλλά μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με τις καθυστερήσεις στο ΗΣΑΠ που δημιουργούν απίστευτο συνωστισμό στα βαγόνια και εκνευρισμό στους επιβάτες.Δεν γίνεται από 3 λεπτά αναμονή να πάμε στα 8 και 10 λεπτά .Παλιότερα υπήρχαν αναρτημένα στο site του ΗΣΑΠ τα δρομολόγια αναλυτικά .Τώρα πας στο σταθμό και άμα θέλει έρχεται .Επίσης το 1,4 ευρώ για να πας πχ από το Μοναστηράκι στα Πετράλωνα είναι πολύ μεγάλο τίμημα .Δεν είχανε δηλώσει ότι θα αρχίσει κάποια στιγμή χρέωση με βάση την απόσταση;
"Επιπλέον, θα μπορούν και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC, αποφεύγοντας τυχόν αναμονές σε εκδοτήρια ή ΑΜΕΚ. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει σήμερα μόνο για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών."Απο οσο γνωριζω οι προσωποποιημενες καρτες ανανεωνονται μονο απο την εφαρμογη με NFC (και υπηρχαν διαφορα προβληματακια), εχει αλλαξει αυτο και μπορεις και απο το site;