Αλιβέρι - κακοποίηση 12χρονης από τους γονείς της: Απέκτησε πρόβλημα στην ακοή

Αλιβέρι - κακοποίηση 12χρονης από τους γονείς της: Απέκτησε πρόβλημα στην ακοή Facebook Twitter
Φωτ.: Freepik
0

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι γονείς της 12χρονης μαθήτριας από το Αλιβέρι, που εξομολογήθηκε την κακοποίησή της, με ένα γράμμα που έδωσε σε άλλο παιδί από το σχολείο.

Το παιδί με τη σειρά του, έδειξε το σημείωμα στη μητέρα του, η οποία κινητοποιήθηκε και ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου, για τα όσα περιέγραψε η 12χρονη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε πως «ο Σύλλογος διαχειριζόταν περιστατικά με 7 παιδιά την ημέρα, αλλά τώρα μετά την υπόθεση του 3χρονου Άγγελου είναι περισσότερα». Πρόσθεσε στη συνέχεια, για την οικογένεια στο Αλιβέρι, πως υπήρχαν από γονείς παιδιού με το οποίο πηγαίνει μαζί στο σχολείο το κορίτσι «αναφορές για τη 12χρονη για φρικτή κακοποίηση, ότι η μητέρα την έβαζε να κάνει δουλειές, να προσέχει τα μικρότερα αδέλφια της και αν δεν έκανε κάτι καλά τη χτυπούσε και μάλιστα έφθασε να έχει πρόβλημα με την ακοή της».

Το κορίτσι κακοποιήθηκε εκ νέου, όταν οι γονείς της έλαβαν κλήση από το σχολείο. Η αστυνομία καταδίκασε ως «μεγάλο λάθος» την απόφαση του σχολείου να τους καλέσει. Κακοποίηση φέρεται να υπέστη και ο 10χρονος αδερφός της, χωρίς ακόμη αυτό, να επιβεβαιώνεται.

Αλιβέρι: Τη χτύπησαν ξανά όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, δημοσιογράφος από την Εύβοια έδωσε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα της μαθήτριας, περιγράφοντας, ότι προσπαθούσε να καλύψει τα σημάδια από τα χτυπήματα που δεχόταν.

«Το κορίτσι πήγαινε για πέντε ημέρες με μάσκα στο σχολείο και δεν την έβγαζε, γιατί είχε σημάδια στο πρόσωπο. Ειπώθηκε για έκθεση, όμως δεν ήταν έκθεση, αλλά ένα σημείωμα που έγραψε το κορίτσι σε συμμαθήτρια του, όπου περιέγραφε πως το κακομεταχειρίζονταν οι γονείς του. Ειπώθηκε στην αρχή για 10χρονο παιδί, ήταν το αδελφάκι της 12χρονης», είπε ο Νίκος Αγγελής και πρόσθεσε:

«Η παιδοψυχολόγος του σχολείου ενημέρωσε τον διευθυντή και εκείνος κάλεσε τους γονείς για να τους ενημερώσει ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σε βάρος τους και να δει τι συμβαίνει, με καλή πρόθεση τους κάλεσε. Όμως, οι γονείς χτύπησαν την 12χρονη και μόλις γύρισαν από το σχολείο, όπου τους ενημέρωσε ο διευθυντής για όσα είπε το παιδί περί κακοποίησης, το χτύπησαν και χθες όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM