Αγρίνιο - Τοπικά ΜΜΕ: «Στον πάγο» ΜΕΘ του νοσοκομείου - Γιατροί μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία

Αναστολή λειτουργίας στην ΜΕΘ Αγρινίου - Σε νοσοκομεία των Πατρών οι γιατροί Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τοπικά μέσα του Αγρινίου μεταδίδουν πως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου μπαίνει στον «πάγο» με αναστολή λειτουργίας μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, σε ό,τι αφορά στην μετακίνηση των γιατρών έχει σταλεί ήδη σχετικό έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την άρση λειτουργίας της ΜΕΘ, αλλά επιβεβαίωση της μετακίνησης των γιατρών της.

Και το Agriniopress πάντως κάνει λόγο για «αναστολή λειτουργίας της Μονάδας για άγνωστο προς το παρόν διάστημα». Τέσσερις γιατροί που υπηρετούσαν εκεί, μετακινούνται στα Νοσοκομεία Ρίου και Αγίου Ανδρέα Πατρών, αντίστοιχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ. 

Στις αρχές του Ιουνίου, δημοσιεύματα μετέδιδαν πληροφορίες για θνητότητα από κορωνοϊό που έφτανε το 100% στις ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Αγρινίου. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε διαψεύσει το ποσοστό σε σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας ωστόσο ότι η θνητότητα στη ΜΕΘ COVID ήταν πολύ υψηλή.

Ρεπορτάζ του agrinionews αναφέρει ότι ενδέχεται η αναστολή λειτουργίας να στηρίζεται σε εισήγηση του κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) που είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση μετά από δημοσιεύματα για την θνητότητα στους ασθενείς covid.

Το τελευταίο διάστημα, η Μονάδα επί της ουσίας ήταν ανενεργή καθώς προοριζόταν μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό αλλά δεν υπήρχε κανείς που να νοσεί.

Στις 21 Ιουνίου, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι πέθανε και ο τελευταίος ασθενής, που νοσηλευόταν στην Μονάδα με κορωνοϊό. Ο 41ος νεκρός από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, όπως ανέφεραν.  

Το υψηλό ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου διαπιστώθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου κλιμακίου του υπουργείου Yγείας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Κωτσιόπουλο. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία για τους νοσηλευόμενους και όσους έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Οι αριθμοί ήταν απογοητευτικοί αναφορικά με τα εξιτήρια ασθενών από τη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου, καθώς η θνητότητα απέχει πολύ από το 50-60% που έχει διαπιστωθεί στους βαρέως νοσούντες λόγω κορωνοϊού στις Μονάδες.

Το νοσοκομείο είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί 100% θνησιμότητας στη Μονάδα ενώ λίγο αργότερα, παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, επικαλούμενος «Λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας».

Με πληροφορίες του aγriniopress/agrinionews

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ