ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Άγριες συμπλοκές ομάδων Ρομά το πρωί στην Ευελπίδων - Μέτρα για την ασφάλεια των δικαστηρίων ζητά ο ΔΣΑ

Άγριες συμπλοκές ομάδων Ρομά το πρωί στην Ευελπίδων - Μέτρα για την ασφάλεια των δικαστηρίων ζητά ο ΔΣΑ Facebook Twitter
Φωτό: Youtube
0

Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, το πρωί της Τετάρτης.

Ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει μάλιστα, ότι η αστυνομία ήταν απούσα και ότι εμφανίστηκε μόνο όταν τα επεισόδια είχαν σχεδόν τελειώσει.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κάτι που είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΔΣΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

 

Συγκεκριμένα, ο ΔΣΑ, σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα».

Τα επεισόδια, συνεχίζει ο ΔΣΑ, «από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν».

Υπενθυμίζει ακόμη ο ΔΣΑ, ότι την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (3 Ιανουαρίου 2018) και προσθέτει:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των δικαστηρίων».

Τέλος, ο ΔΣΑ ζητεί να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΔΣΑ κατά την τελευταία συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ελλάδα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ