Αγωνία για τον 8χρονο σε ΜΕΘ με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι - Τι δήλωσε η μητέρα του

Αγωνία για τον 8χρονο σε ΜΕΘ με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι - Τι δήλωσε η μητέρα του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 8χρονος, που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια είπε στην κάμερα της ΕΡΤ, πως το μόνο που της ζήτησε, ήταν μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και εφόσον ο πατέρας του είχε κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Στο σπίτι ήταν δυο ημέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο», είπε η μητέρα του.

Την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από Covid, βέβαια αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιδί είναι αρνητικό. Δεν έχει πλέον τη νόσο», δήλωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Το παιδί δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης Covid 19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

«Tην Τετάρτη, νομίζω, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων», ανέφερε η μητέρα του 8χρονου.

Το μεταφλεγμονώδες αυτό σύνδρομο έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Καβασάκι.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι' αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων αυτό το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε "τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις" και μας είπε "αστροναύτης" και του είπαμε "να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα" και του άρεσε πάρα πολύ αυτό», είπε ο κ. Ηλιάδης.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ