Άγιος Παντελεήμονας: Μεταφέρονται σε νοσοκομεία ηλικιωμένοι του γηροκομείου - 32 κρούσματα

Άγιος Παντελεήμονας: Μεταφέρονται σε νοσοκομεία ηλικιωμένοι του γηροκομείου - 32 κρούσματα Facebook Twitter
Άγιος Παντελεήμονας: Μεταφέρονται σε νοσοκομεία οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου - 32 κρούσματα (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί η μεταφορά των υπολοίπων ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο γηροκομείο εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.  Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 10 ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» .

Στο γηροκομείο δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις ενώ οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε απολυμάνσεις του χώρου.

Χθες, στο γηροκομείο βρέθηκε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. 

«Πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80% είναι κατακεκλιμένοι. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι μια κατάσταση που δεν θέλαμε να την ξαναδούμε αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αναφορά για το πώς μεταδόθηκε ο ιός.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες την καταγραφή 354 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Η Αττική παραμένει το επίκεντρο των νέων μολύνσεων, αφού σε αυτή μόνο την περιφέρεια εντοπίστηκαν 195 νέα κρούσματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM