ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τσιόδρας μετά τα κρούσματα στο γηροκομείο: Η Αθήνα δεν πάει καλά

Τσιόδρας μετά τα κρούσματα στο γηροκομείο: Η Αθήνα δεν πάει καλά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

«Η Αθήνα δεν πάει καλά», προειδοποίησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την επίσκεψή του στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

«Στη Θεσσαλονίκη πήραν το μάθημα και η Θεσσαλονίκη πάει καλά. Η Αθήνα όμως δεν πάει καλά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, εξερχόμενος από το γηροκομείο το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, λόγω του «συναγερμού» που προκάλεσαν τα κρούσματα.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. «Πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς, το 80% είναι κατακεκλιμένοι. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι μια κατάσταση που δεν θέλαμε να την ξαναδούμε αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί οι 32 από τους 70 ηλικιωμένους που έχουν εξεταστεί, στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης έχει ξεκινήσει, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος από τον οίκο ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα την καταγραφή 354 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Η Αττική παραμένει το επίκεντρο των νέων μολύνσεων, αφού σε αυτή μόνο την περιφέρεια εντοπίστηκαν 195 νέα κρούσματα

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM