«Αεροπειρατεία» στη Λευκορωσία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα στοιχεία

«Αεροπειρατεία» στη Λευκορωσία: Η ΕΥΠ «σαρώνει» κάμερες και λίστα επιβατών - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία Facebook Twitter
PIXABAY
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) σχετικά με τις κινήσεις του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο εκτελούσε την πτήση προς Βίλνιους και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ, όπου και τελικά συνελήφθη από τις λευκορωσικές αρχές.

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας εστιάζουν τις έρευνες στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν ύποπτα άτομα στην πτήση.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες του Ρομάν Προτάσεβιτς, σύμφωνα με τις οποίες ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο, ένας άνδρας τον παρακολουθούσε και τον φωτογράφιζε.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα σε φίλο του, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του άνδρα, τον οποίο και καταγγέλλει ότι τον παρακολουθούσε.

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ο Προτάσεβιτς στους χώρους του αεροδρομίου, ωστόσο δεν καταγράφεται, μέχρι στιγμής, καμία ύποπτη κίνηση, αναφέρουν πληροφορίες.

Τα τρία άτομα που κατέβηκαν στο Μινσκ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμή τα σενάρια που θέλουν τον Προτάσεβιτς να συνοδεύουν εν πτήση από Αθήνα προς Βίλνιους, Ρώσοι ή Λευκορώσοι πράκτορες.

Σχετικά με τα τρία άτομα που κατέβηκαν στο Μινσκ ο ένας είναι ο Έλληνας καθηγητής που διαμένει στην Πάτρα. Από τις μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει προκύψει καμία εμπλοκή του στην υπόθεση.

Επίσης, στο Μινσκ κατέβηκε και μία γυναίκα με καταγωγή από τη χώρα που διαθέτει ΑΦΜ στην Ελλάδα, αλλά και ένας άνδρας που διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας και πηγαίνει συχνά στη Λευκορωσία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ