48 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου σε όλη την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

 

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές η κατάσταση έχει ως εξής:

 

- Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχό της.

 

- Στην περιοχή Περιβόλια Ηλείας, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τέθηκε πλέον υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

 

Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, καθώς και για τη Λέσβο, τη Χίο, την Ικαρία και τη Σάμο.

 

Για ακόμη μια φορά, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

Παράλληλα, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής στον αριθμό κλήσης 199 και να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της, φωτιάς για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Υπηρεσίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr