Λουκέτο έβαλαν στα γραφεία τους στην Ιεράπετρα οι χρυσαυγίτες, κατεβάζοντας ακόμη και τις ταμπέλες και μεταφέροντας όλο τον εξοπλισμό στα γραφεία του διατηρεί η οργάνωση στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, το γραφείο στην Ιεράπετρα είχε γίνει πολλές φορές στόχος στη διάρκεια αντιφασιστικών διαδηλώσεων αλλά αυτό που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο λουκέτο, ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2013, 10 άτομα είχαν μεταβεί σε σπίτι στην Ιεράπετρα, όπου έμεναν τρείς μετανάστες από το Πακιστάν και τους ξυλοκόπησαν άγρια, στέλνοντας τους στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια των ερευνών, η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Ένας από αυτούς που είχαν ταυτοποιηθεί ως μέλη του τάγματος εφόδου ήταν  εκπαιδευτικός, λυκειάρχης μάλιστα, με βεβαρυμμένο παρελθόν, καθώς 25χρονη είχε καταγγείλει σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λασιθίου, ότι είχε ασελγήσει σε βάρος της όταν εκείνη ήταν 14 χρονών. Η σύζυγός του  ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή.