Τριήμερη προθεσμία έλαβε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης από την ανακρίτρια. 

 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο σκηνοθέτης μετήχθη εκ νέου στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί τουλάχιστον έως ότου απολογηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

 

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Νικόλαος Γεωργουλέας, επανέλαβε, εξερχόμενος, πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται (σ.σ βιασμού και κακοποίησης). 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δικογραφία περιέχει τρεις καταθέσεις και δύο μηνύσεις. Σε αντίθεση με την πρώτη μήνυση, η δεύτερη αφορά υπόθεση για την οποία δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής. Πρόκειται για την μήνυση 25χρονου που κατήγγειλε βιασμό.

 

Λιγνάδης: Πήρε προθεσμία για την Τετάρτη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ - Όλες οι πληροφορίες για τη δικογραφία
(EUROKINISSI)

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο συνήγορός του θα λάβουν αύριο λεπτομερή γνώση της δικογραφίας. Ο σκηνοθέτης οδηγήθηκε στο ανακριτικό κτίριο 10 της πρώην σχολής Ευελπίδων, φορώντας χειροπέδες, σκούφο και μάσκα για τον κορωνοϊό. Αποχώρησε στις 10:35 για την ΓΑΔΑ, δίχως να απαντήσει σε ερωτήσεις.

 

Λιγνάδης: Πήρε προθεσμία για την Τετάρτη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ - Όλες οι πληροφορίες για τη δικογραφία
O δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νικόλαος Γεωργουλέας (EUROKINISSI)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού.

 

Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα.