Σταθερά στο «κόκκινο» η Αττική - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου

Σταθερά στο «κόκκινο» η Αττική - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου Facebook Twitter
Σταθερά στο «κόκκινο» η Αττική - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου (Eurokinissi)
0

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής με το ενδεχόμενο για επιβληθεί lockdown όπως τον περασμένο Μάρτιο να είναι ανοιχτό.

Στοιχεία για το πώς η Αττική μπήκε στις «κόκκινες» περιοχές παρουσίασε το ΣΚΑΪ ιχνιλατώντας τις τελευταίες 15 ημέρες. Η πορεία δε, παραπέμπει σε εκείνη της Θεσσαλονίκης του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές επισκέφτηκαν στη συνέχεια συγγενείς και φίλους.

Οι ειδικοί εξήγησαν πως τα άτομα αυτά πιθανόν μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέφτηκαν. Έκαναν δε, λόγο για ακαριαία διασπορά, ενώ ο συνωστισμός ήταν κυρίως έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα.

Έντονη ωστόσο είναι και η ανησυχία ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στα νησιά θα επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση στα κρούσματα που καταγράφει η Αττική και την επόμενη βδομάδα, δεν αποκλείεται ακόμα και ένα ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Παράλληλα, αν και τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού ορίζονται στα 66, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι στην πραγματικότητα, είναι πολύ περισσότερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 795 κρούσματα σε όλη τη χώρα, με την Αττική να σημειώνει τα 384.

Αναλυτικά οι περιφερειακές ενότητες στις οποίες εντοπίστηκαν τα 384 κρούσματα της Αττικής: Ανατολική Αττική 51, Βόρειος Τομέας Αθηνών 61, Δυτική Αττική 12, Δυτικός Τομέας Αθηνών 44, Κεντρικός Τομέας Αθηνών 124, Νήσων 1, Νότιος Τομέας Αθηνών 46, Πειραιάς 25.

Ήδη ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, χθες δήλωσε πως «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.»

Με πληροφορiες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM