Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός Τουρισμού δίνει διευκρινίσεις για τη χρήση του

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός Τουρισμού δίνει διευκρινίσεις για τη χρήση του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που πρότεινε η χώρα μας στην ΕΕ, δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα, διευκρίνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Πέρυσι είχαμε περιορισμούς, αλλά είχαμε μετακίνηση τουριστών και πρέπει να την έχουμε και φέτος. Αλλά έχουμε δύο μεγάλα εργαλεία στα χέρια μας», είπε ο κ. Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για τα rapid tests και τους εμβολιασμούς, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τα rapid tests για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι είναι «πιο ασφαλή, πιο φτηνά και επιτρέπουν λιγότερη ταλαιπωρία». Σε ερώτηση για το αν θα υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες σε τεστ απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η επιτροπή και πρόσθεσε «Αυτός που θα έχει εμβολιαστεί, θα περνά ελεύθερα».

«Όταν έχεις συγκεκριμένους πόρους, δεν πρέπει να τους σπαταλάς εκεί που δεν υπάρχει κίνδυνος και ο εμβολιασμένος δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος», εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Όταν ρωτήθηκε αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Αυτό που προτείνουμε στις υπόλοιπες χώρες με την επιστολή του πρωθυπουργού έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε, να ταρακουνήσει τα νερά προκειμένου η Ευρώπη να συντονιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του.

Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών- μελών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέμα Υγείας, Στεφάν Κερκέμερ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM