Τον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν οι υγειονομικοί καταγγέλλει νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία», που περιγράφει ότι δεν της νοίκιασαν διαμέρισμα επειδή δουλεύει σε ΜΕΘ.

 

Στην ανάρτησή της, η νοσηλεύτρια αναφέρει ότι εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό εδώ και 9 μήνες. Περιγράφει ότι τα βλέμματα αγωνίας, καχυποψίας και φόβου από γνωστούς και φίλους, όσο περνούσε ο καιρός. «Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», γράφει.

 

Στη συνέχεια, περιγράφει πώς το γεγονός ότι δουλεύει σε ΜΕΘ αποτέλεσε αφορμή για να μην της νοικιάσουν διαμέρισμα.

 

«Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω», γράφει η νοσηλεύτρια.

 

«Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό», λέει περιγράφοντας τα συναισθήματά της και συμπληρώνει ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της «εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

 

«Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική», καταλήγει στην ανάρτησή της.

 

Αναλυτικά τι έγραψε η νοσηλεύτρια:

 

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω.

 

Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

 

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

 

Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.

 

Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

 

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε....

Δημοσιεύτηκε από Valia Vl στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr