Λάρισα: 35 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ΑμεΑ - «Ήμασταν σε ετοιμότητα»

Λάρισα: 35 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ΑμεΑ - «Ήμασταν σε ετοιμότητα» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
0

Συνολικά 35 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν, μετά από ιχνηλάτηση, στη κλειστή δομή του Αμπελώνα Λάρισας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 11 εργαζόμενους, 22 άτομα που περιθάλπονται στη δομή και δύο εργαζόμενους σε συνεργαζόμενο συνεργείο καθαριότητας. Στην κλειστή δομή φιλοξενούνται ΑμεΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα πρώτα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη και αμέσως απομονώθηκαν σε ειδικές κλίνες.

Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ θεωρούν δε την κατάσταση απολύτως ελεγχόμενη ενώ η κατάσταση της υγείας των ατόμων που νοσούν δεν προκαλεί αυτή τη στιγμή ανησυχία. Όλα τα κρούσματα περιθάλπονται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου καθώς και από ειδικό γιατρό πνευμονολόγο ο οποίος έχει προσληφθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού που είχε κάνει η διοίκηση του Κέντρου ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Σχετικά με την εκδήλωση κρουσμάτων στη δομή Αμπελώνα του κέντρου Κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας η πρόεδρος του Κέντρου, Δήμητρα Παππά, δήλωσε πως από τα τέλη Φεβρουαρίου η δομή ήταν σε ετοιμότητα. «Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στον covid19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα», ανέφερε προσθέτοντας πως σε μία «πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας».

«Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία, απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα» ανέφερε η κυρία Παππά προσθέτοντας πως η πλειοψηφία των εργαζομένων μας είναι ασυμπτωματικοί και όλοι βρίσκονται με καλή κλινική εικόνα στα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Μακεδονία», kosmoslarissa.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ