Ανοιχτά είναι στην Κατερίνη ορισμένα καταστήματα, ιδίως με εποχικά προϊόντα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω lockdown, ενώ η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday, υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ανοιχτά με πελάτες παρά το lockdown και δέχονται κόσμο από τις πίσω πόρτες.

 

«Θα μου λέτε εσείς τι ακριβώς θέλετε και θα τα βάζω εγώ στο καλάθι, επειδή είναι παράνομο. Μόνο στο e-shop γίνεται. Εάν γίνει έλεγχος από την αστυνομία θα πείτε ότι δεν είναι δικά σας τα πράγματα και ότι απλά ρίχνετε μια ματιά». Αυτή την οδηγία δίνουν οι υπάλληλοι γνωστού καταστήματος παιχνιδιών και εποχικών ειδών στην Κατερίνη, σύμφωνα με το thesstoday,  στους πελάτες που μπαίνουν στον χώρο για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα και διάφορα είδη σπιτιού. 

 

Οι πόρτες του καταστήματος είναι κλειστές μπροστά αλλά από πίσω δέχεται κανονικά πελάτες. Γονείς με τα παιδιά τους και άτομα μεγάλης ηλικίας δείχνουν τι θέλουν από το ράφι και οι υπάλληλοι τα βάζουν στα καλάθια. Όταν τελειώσουν τα ψώνια, οι πελάτες δίνουν τα στοιχεία τους και αργότερα μέσα στην ημέρα ή την επομένη αν υπάρχει πολύ δουλειά και πολλές παραγγελίες, τα πράγματα φτάνουν στην πόρτα τους. Το κατάστημα δέχεται αρκετό κόσμο, το ασανσέρ λειτουργεί κανονικά με όσα άτομα χωράει, πολλοί φορούν τη μάσκα τους κάτω από τη μύτη, απολύμανση δεν φαίνεται να γίνεται και η κατάσταση θυμίζει εποχές πριν από το lockdown, αναφέρει το τοπικό μέσο.

 

Μάλιστα, κατάστημα με είδη σπιτιού φέρεται να είναι ανοιχτό, ενώ βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την Αστυνομική Διεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα μεγάλα καταστήματα στην Κατερίνη λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν καταγγελίες, αφενός θέτοντας σε υγειονομικό κίνδυνο του πολίτες και αφετέρου δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν κλείσει, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr