Το παρασκήνιο της σύλληψης του 27χρονου τζιχαντιστή- Κατηγορείται για 2 κακουργήματα

Το παρασκήνιο της σύλληψης του 27χρονου τζιχαντιστή- Κατηγορείται για 2 κακουργήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο κατηγορίες για κακουργήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 27χρονου Σύρου που συνελήφθη στον Ελαιώνα ως μέλος του ISIS.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή, καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στο εξωτερικό δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο 27χρονος τζιχαντιστής από τη Συρία ήταν από καιρό σε επιτήρηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, έπειτα από πληροφορίες στο πλαίσιο συνεργασιών για την διεθνή τρομοκρατία, ενώ φέρεται να αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, έφτασε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2018 με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο, που δεν του είχε χορηγηθεί.

Αφορμή για την προσαγωγή του- σε αρχική φάση- έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Έπειτα από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή του

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA'ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM