Θετικός στον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Θετικός στον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Facebook Twitter
Πηγή φωτό Facebook
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεώργιος.

Ο μητροπολίτης υποβλήθηκε σε τεστ μοριακού ελέγχου, το οποίο βγήκε θετικό. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και ήδη βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης.

Επίσης, η μητρόπολη ανακοίνωση ότι και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος εμφάνισε συμπτώματα και υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνονται τα εξής: α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ....

Δημοσιεύτηκε από Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα άφησε την τελευταία του πνοή ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση κατά δημοσιογράφων, λόγω σχολίων για την κοίμηση του μητροπολίτη.

Η Ιερά Σύνοδος έκανε λόγο για ορισμένους «επίδοξους καθοδηγητές της κοινής γνώμης» οι οποίοι «επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως "δογματίζοντας" δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος ανέφερε πως δεν είναι δικαίωμα των συγκεκριμένων να ζητούν κρατική απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας ως ανθυγιεινής.

«Αφ' ης στιγμής η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευσή της Θείας Κοινωνίας ως "ανθυγιεινής", επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι. Και κυρίως δεν είναι δικαίωμά τους να επιχαίρουν και να χλευάζουν την κοίμηση ενός συνανθρώπου τους, επειδή ήταν κληρικός της Εκκλησίας, την οποία θεωρούν ως παράταξη και μάλιστα αντίθετη τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ