Κικίλιας: Η χρήση μάσκας παντού θα μας ακολουθεί μέχρι την άνοιξη

Κικίλιας: Η χρήση μάσκας παντού θα μας ακολουθεί μέχρι την άνοιξη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η καθολική χρήση της μάσκας θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στο νέο lockdown, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η ασφαλής οδός για την έξοδο από αυτό είναι η τήρηση των μέτρων.

«Να καταλάβουν όλοι ότι η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όλη την ημέρα, είναι κάτι που θα μας ακολουθήσει σίγουρα μέχρι τους πρώτους μήνες της άνοιξης», τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Και είναι εκ των ουκ άνευ ότι το βράδυ, από κάποια στιγμή και μετά, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, γιατί είναι αδιανόητα αυτά που είδαμε σε πλατείες, με τη διασπορά του ιού», συνέχισε, αναφερόμενος στη μετά lockdown εποχή.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ισχύουν τώρα και το lockdown, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αν τηρηθούν, θα μειωθεί ραγδαία το ποσοστό θετικότητας. Για να αποτυπώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, έκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη. «Στα τεστ που έκαναν οι κινητές μονάδες, η θετικότητα ξεπέρασε το 20%. Δύο στους δέκα είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Είναι τεράστιο το ποσοστό. Να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του κινδύνου», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξει ξανά η οικονομία αν σε τρεις εβδομάδες- η περίοδος ισχύς του lockdown που έχει ανακοινωθεί- τα ημερήσια κρούσματα πέσουν σε τριψήφιο αριθμό, ο κ. Κικίλιας δεν απάντησε ευθέως αλλά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ισραήλ. «Στα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν 11.500 κρούσματα την ημέρα, άρχισε να βουλιάζει το εθνικό σύστημα υγείας. Αρχικά πήγαν σε περιοριστικά μέτρα και στις 24 Σεπτεμβρίου σε lockdown. Στις 18 Οκτωβρίου είχαν πέσει στα 343 κρούσματα και στα τέλη Οκτωβρίου άρχισαν σιγά- σιγά να ανοίξουν την οικονομία», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM