«Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να σέβεται τη διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο. «Ο δήμος Αθηναίων, θα κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, τηρώντας όλους τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού».

 

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ για το έργο.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ και δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομοθετική ενέργεια για να την αλλάξει», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η δικαστική απόφαση ακυρώνει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για διαδικαστικές πλημμέλειες που αφορούν θέματα νομοθετικών εξουσιοδοτήσεων και όχι για τη σκοπιμότητα του έργου».

 

«Σε ότι αφορά την νομιμότητα των αποφάσεων, η συγκεκριμένη σύμβαση του δήμου Αθηναίων πριν προχωρήσει είχε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ οποιαδήποτε άλλη έρευνα για τη νομιμότητά της υπεύθυνη είναι η διεύθυνση της αποκεντρωμένης διοίκησης».  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr