Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ - Για την παράνομη Navtex

Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ - Για την παράνομη Navtex Facebook Twitter
Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ - Για την παράνομη navtex (Eurokinissi)
0

Διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική πλευρά επέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα.

Το διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά αποτελεί συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX, που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά επανέλαβε στο διάβημά της ότι «οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα».

Στο διάβημα, υπογραμμίζεται ακόμη ότι «οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

«Τέλος, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς.» καταλήγει το διάβημα διαμαρτυρίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM