Καμπαγιάννης για τον άφαντο Παππά: Ο Χρυσοχοΐδης ή ακατάλληλος είναι ή εμπλεκόμενος

Καμπαγιάννης για τον άφαντο Παππά: Ο Χρυσοχοΐδης ή ακατάλληλος είναι ή εμπλεκόμενος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μύδρους κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης με αφορμή την εξαφάνιση του πρώην υπαρχηγού Χρήστου Παππά μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χρέος εντός των επόμενων ωρών - όχι ημερών ούτε μηνών - να φέρει τον Παππά μπροστά στον εισαγγελέα έκτισης ποινών» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπογραμμίζοντας ότι η εξαφάνιση «του χιτλερικού κατακαθιού εξευτελίζει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία. [...] Αν δεν το πράξει είναι είτε παντελώς ακατάλληλος είτε εμπλεκόμενος και οφείλει να παραιτηθεί άμεσα».

Ο κ. Καμπαγιάννης απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «κύριε Χρυσοχοΐδη είχατε μία δουλειά να κάνετε. Γνωρίζατε ότι το δικαστήριο θα έβγαζε απόφαση στις 7 Οκτωβρίου, ότι θα υπήρχε χρονική απόσταση ανάμεσα στην απόφαση και τις αναστολές και υποτίθεται ότι φρουρούσατε τα σπίτια των κατηγορουμένων. Έβγαιναν συνδικαλιστές της αστυνομίας, όπως ο ανεκδιήγητος Μπαλάσκας και χλεύαζαν ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τους ξεφύγουν. Τώρα λοιπόν γελοιοποιείται η Αστυνομία, γελοιοποιείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γελοιοποιείται η κυβέρνηση»

«Το μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη είναι λερωμένο από τη φυγοδικία του Περίανδρου», υπογράμμισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, αποκαλύπτοντας ότι από την ανάγνωση του σκληρού δίσκου του Χρήστου Παππά προέκυψε ότι «ο Περίανδρος ήταν προσκεκλημένος στο γάμο του, με θέση στο τραπέζι και μπομπονιέρα άρα η Αστυνομία που υποτίθεται τον έψαχνε μπορούσε άνετα να τον βρει».

Μομφές και για την εισαγγελέα έδρας Αδαμαντία Οικονόμου

 

«Μείζον θέμα προκύπτει και για την εισαγγελέα κ. Οικονόμου, που εισηγήθηκε και υποστήριξε με πάθος τις αναστολές», κατά τον Θανάση Καμπαγιάννη, καθώς σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία γνώριζε από τις 7 Οκτωβρίου ότι ο Παππάς δεν βρίσκεται σπίτι του, έχει φύγει.

«Είτε η Αστυνομία δεν ενημέρωσε ως όφειλε την Εισαγγελεία είτε η κυρία Οικονόμου γνώριζε ότι ο Παππάς έχει φύγει και παρόλα αυτά έδινε τη μάχη της αναστολής».

Τι απαντούσε νωρίτερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

Μετά και τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αρμόδιο υπουργείο ισχυρίστηκε πως αν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά, «θα παρανομούσε διπλά». Ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε νωρίτερα πως το γεγονός ότι ο Χρήστος Παππάς δεν έχει συλληφθεί «γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δικαιοσύνη». Παράλληλα κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε να κάνει κάθε 1η του μηνός με βάση τους περιοριστικούς όρους που άλλαξαν τον Μάρτιο του 2015.

«Εάν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά» απατά το υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM