Απεργία την Πρωτομαγιά

Τουρκία - Υπ. Ενέργειας: «Σήμερα ξεκινά έρευνες το Oruc Reis»

Τουρκία - Υπ. Ενέργειας: «Σήμερα ξεκινά έρευνες το Oruc Reis» Facebook Twitter
0

Το Oruc Reis έχει φτάσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου όπου θα κάνει έρευνες, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών Oruc Reis έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου θα επιχειρήσει και αρχίζει να κάνει μετρήσεις, δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

«Το Oruc Reis έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου θα διεξαγάγει τις δραστηριότητές του. Άρχισε χθες τις δοκιμές και σήμερα αρχίζουμε να λαμβάνουμε τις πρώτες σεισμικές μετρήσεις», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου... Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής», επισήμανε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η επιστροφή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων έχει προκαλέσει διεθνή αποδοκιμασία απέναντι στην Τουρκία. 

Χθες, Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το Oruc Reis και πάλι στην ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι υποθάλπει μονομερώς τις εντάσεις και περιπλέκει «εσκεμμένα» την επανάληψη των συνομιλιών με την Ελλάδα.

Το θέμα αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην σύνοδο κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή. «Δεν θα προχωρήσουμε σε συζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής προσφέραμε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή στην Τουρκία, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι αυτή επιλέγει το δρόμο που οδηγεί σε κυρώσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ