Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα Facebook Twitter
0

Μπορεί το επίκεντρο της πανδημίας να παραμένει στην Αττική, που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα, ωστόσο έντονη ανησυχία επικρατεί και για περιοχές της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων εντοπίζεται σε περιοχές του Πειραιά και, εκτός από το κέντρο της Αθήνας που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές είναι ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και η Νίκαια.

Εκτός της Αττικής, συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε Κοζάνη, Ιωάννινα και Πέλλα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν καταγραφεί στην Κοζάνη 49 κρούσματα ενώ σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 101 στενές επαφές. Στην περιοχή υπάρχουν 181 ενεργά κρούσματα και 8 ασθενείς νοσηλεύονται.

Την ίδια στιγμή, στα Ιωάννινα από την Παρασκευή το βράδυ έως και το βράδυ της Δευτέρας έχουν καταγραφεί 66 νέα κρούσματα και 147 επαφές βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ στην Πέλλα αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 212 τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster, το οποίο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «παρακολουθούμε και νομίζουμε έχουμε στεγανοποιήσει».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί γιατί «η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Λόγω της εξάπλωσης σε πολλές περιοχές, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τη χρήση μάσκας, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους, σε όλους τους εξωτερικούς που παρατηρείται συνωστισμός ή συγκέντρωση πολλών ατόμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM