Κορωνοϊός: Νέος χάρτης προστασίας ανά περιοχή -Αυτά είναι τα 4 επίπεδα ασφαλείας

Κορωνοϊός: Νέος χάρτης προστασίας ανά περιοχή -Αυτά είναι τα 4 επίπεδα ασφαλείας Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για όλες τις περιοχές της χώρας (Eurokinissi)
0

Σε ζώνες ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να χωριστεί η χώρα, εν όψει της αναμενόμενης αύξηση τους των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, παρουσίασε τον χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα που εμφανίζει κάθε περιοχή:

1 – επίπεδο ετοιμότητας,

2 – επίπεδο επιτήρησης,

3 – επίπεδο αυξημένης επιτήρησης και

4 – επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου συναρτάται από την τάση των επιδημιολογικών μεγεθών. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μια δέσμη προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνεται βάσει ζώνης εκτός και αν προκύπτει ανάγκη, όπως για παράδειγμα σε επίπεδο δήμου. 

Όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων ή και λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων θα μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα εφόσον προκύψουν.

Το νέο αυτό πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

 

Ο χάρτης θα είναι διαθέσιμος για τους πολίτες στο covid19.gov.gr όπου διαλέγοντας την περιοχή ενδιαφέροντος οι πολίτες θα μαθαίνουν περισσότερο για το επίπεδο επικινδυνότητας, αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται εκεί.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη ανά περιοχή ΕΔΩ.

 

Κορωνοϊός: Νέος χάρτης προστασίας ανά περιοχή -Αυτά είναι τα 4 επίπεδα ασφαλείας Facebook Twitter
Χάρτης ετοιμότητας για τον κορωνοϊό
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM