Μεσσήνη: Δρακόντεια μέτρα μετά τον θάνατο του 18χρονου- Συνελήφθη ο 63χρονος που πυροβόλησε

Μεσσήνη: Δρακόντεια μέτρα μετά τον θάνατο του 18χρονου- Συνελήφθη ο 63χρονος που πυροβόλησε Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΕΡΤ
0

Δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί στον δήμο Μεσσήνης, όπου επικρατεί αναβρασμός μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 18χρονου Ρομά, από 63χρονο, στο χωριό Πιπερίτσα.

Ο 63χρονος που πυροβόλησε τον 18χρονο με κυνηγετική καραμπίνα συνελήφθη χθες. Επίσης, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο ανήλικους οι οποίοι ήταν με το θύμα τη στιγμή που φέρεται ότι μπήκαν στο σπίτι του 63χρονου.

Ο τελευταίος πυροβόλησε τρεις φορές με την καραμπίνα του τον 18χρονο, όταν- όπως υποστηρίζει- τον είδε να προσπαθεί να μπει στο σπίτι του μαζί με άλλα άτομα. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο πατέρας του θύματος υποστηρίζει ότι ο γιος του τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν στον κήπο του 63χρονου, θέλοντας να μαζέψει λεμόνια και πορτοκάλια.

Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό, χθες, φίλοι και συγγενείς του 18χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Επίσης, κάποιοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ στήθηκαν και οδοφράγματα στην επαρχιακή οδό Μεσσήνης- Μελιγαλά.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κέντρο της Μεσσήνης και τον δρόμο που οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα. Σε όλη την περιοχή και στο χωριό Πιπερίτσα έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από τη Λακωνία και την Αργολίδα.

Φόβοι εκφράζονται για τυχόν επεισόδια, καθώς σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία- νεκροτομή, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο 63χρονος. «Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συνέστησε στους κατοίκους ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεαρού.

Με παρέμβασή της, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ζητά «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απ' όλες τις πλευρές» και καλεί το κράτος να μεριμνήσει «για την ένταξη και την αποκατάσταση των Ρομά συμπολιτών μας, ώστε να σταματήσουμε να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων ανεπίτρεπτων περιστατικών που δεν συνάδουν με τον νομικό πολιτισμό της χώρας μας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM